Mijn ontembare drang om informatie te delen..

Soms, vaak in de trein, ga ik mijmeren over internet en over alle informatie die ik wil delen. De leukste dingen om met kinderen te doen in mijn woonplaats. Of allerhande weetjes, bijvoorbeeld hoe je de hik kwijt raakt of het beste water uit je oor krijgt na het zwemmen. Of jeugdsentiment, foto’s van Sporthuis Centrum of jeugdseries.

Delen, delen, delen

Ik heb een enorme drive in mij om handige en leuke informatie op internet te delen. Is er een ander woord voor deze drang? Ik heb een paar hobbywebsites waarin ik mijn ei al goed in kwijt kan. Maar ik wil meer, meer. Alle informatie, kennis en tips moet op internet komen! Mijn nalatenschap.. HELP!

Informatie mag niet verloren gaan

Een ander gekkigheidje is dat het mij erg veel pijn doet als content verloren gaat. Zo moest ik eens een pagina schrijven over een groep vliegtuigen die demonstraties hielden. Toen het evenement voorbij was, deed het echt pijn om de info offline te zetten. Had ik het maar op Wikipedia gezet.. Zie ook mijn blog ‘de pijn van offline zetten‘. Zelfs als ik een tijdschrift lees denk ik: man, deze tip in dit tijdschrift gaat gewoon verloren als hij niet op het net staat! En dan al die journalisten die artikels in de krant schrijven. Ik hoop toch dat al hun werk wel online komt te staan of blijft staan. Het liefst zou ik praktische boeken ook online willen zetten. Of al die leuke weetjes en tips op scheurkalenders. Maar ja, dit mag niet volgens copyright. En dan al die leuke plaatjes in mijn oude magazines Hart voor Dieren. En die quiz waarmee je kon uitrekenen hoe veel iemand van je houdt, uit mijn tienertijd.

Sporadische buien

Er is meer dan internet, ik weet dat ook wel. En er zijn andere belangrijke en leuke dingen in het leven, zoals ons gezinnetje. Daarom is het maar goed dat ik deze weemoedige bui niet al te vaak heb. Je zou er toch overspannen van raken. En als het me weer bekruipt, heb ik altijd nog mijn hobbysites als uitlaatklep, waar ik naar alle hartenlust mijn tips, kennis en trucs kan delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *