Wat leuk, ze willen linkbuilden

Linkbuilden? Mmm, tsja, ik plaats wel een linkje voor je. Foto: Pixabay.com
Linkbuilden? Mmm, tsja, ik plaats wel een linkje voor je. Foto: Pixabay.com

Onlangs kreeg ik een leuk berichtje binnen op een van mijn hobbysites. Eerst kreeg ik complimenten (altijd leuk als is het dan misschien een standaardmail) en daarna het verzoek tot het plaatsen van een gastblog. Voelt toch als een eer. Gastblogs schrijven lijkt wel het nieuwe linkbuilden.

Linkbuildingverzoek

Geachte heer/ mevrouw,
Uw blog mijnbabytips.nl ziet er goed uit en past perfect bij onze doelgroep. Wij zijn namelijk bezig <domeinnaam> beter vindbaar te maken bij onze doelgroep. In plaats van links te ruilen, schrijven wij interessante en unieke blogposts die u kunt gebruiken voor uw blog. Op deze manier kunnen wij beiden onze bezoekers helpen en tegelijkertijd beter te vinden zijn voor onze doelgroep. Mijn vraag is dan ook of wij een artikel over <onderwerp> in mogen sturen? Ik zie uw reactie graag tegemoet.

Met vriendelijke groeten,

What’s that? Linkbuilden?

Bij linkbuilden probeer je om op diverse websites en startpagina’s links te krijgen naar jouw website. Soms gaat het om directe linkuitwisseling. Hierbij moet je dan weer opletten dat Google het niet leuk vindt als websites naar elkaar linken. Het is dan handiger als er een andere website bij betrokken is, bij het naar elkaar linken (die het liefst op een andere server staat). Dit is wat minder kunstmatig. Wil iemand geen links uitwisselen, dan moet je meestal iets betalen voor een link. Niet altijd. Als andere sites sympathie hebben voor je doelstellingen, plaatsen ze kosteloos een link naar jouw site met kwalitatief goede informatie.

Gastblogs aanbieden

Een moderne manier van linkbuilden is dus gastbloggen. Je levert dan content in de vorm van een blog, in ruil voor een link. Wel is het zaak om een gastblog te plaatsen op een relevante site. Hier houdt Google van.

Social media

Links op Google+, Twitter en FaceBook naar je site zijn prettig. Al is het maar om je blog sneller geindexeerd te krijgen in Google. Een link op Wikipedia zou goed scoren denk ik, maar ik vraag me af aan welke eisen je site moet voldoen voor je een link krijgt.

Linkbuildingfarms

Oh en pas op voor linkbuildingfarms. Dit zijn sites op populaire domeinnamen, boordevol links. Je kent ze wel. Je komt er per ongeluk op terecht en klikt meteen op vorige. Als je die pagina’s een paar keer ziet, leer je het wel af om domeinnamen in te tikken. Dan gebruik je alleen maar Google. Niet echt zinvol om hier een link naar je site te kopen. Hier moet je ook voor uitkijken. Google vindt links kopen niet zo’n goed idee en kan je ervoor straffen.

Natuurlijke linkteksten

Als je een link kan plaatsen op een andere relevante site is het belangrijk dat je goed nadenkt welke pagina en dus welk keyword/keywordcombinatie je wilt boosten. Gebruik niet continu dezelfde keyword(combinatie) als linktekst. Varieer met natuurlijke linkteksten. Link ook eens gewoon naar je domeinnaam (www.website.nl). Google vindt het kunstmatig als een landingspagina allemaal inkomende links heeft met linkteksten die hetzelfde zijn als de titel van de pagina waarnaar gelinkt wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *