Achtergrond van afbeelding transparant maken? Gebruik deze methode!

Het heeft mij toch wel een uurtje googelen gekost, maar ik heb de perfecte manier gevonden om de achtergrond van een afbeelding transparant te maken. Als je een logo op een lichtgrijze achtergrond wilt plaatsen, wil je geen wit vierkant om je logo zien.

Waar is die goede methode dan te vinden? Wel nu, bekijk het YouTube-filmpje Transparent Background in Pixlr. Dit trucje voer je trouwens uit in mijn favoriete (gratis) fotobewerkingsprogramma Pixlr.

Bij veel methodes die ik tijdens mijn Google-zoektocht vond, moet je de witte achtergrond vervangen door een transparante ‘kleur’.  Dat vond ik er nogal bewerkelijk uitzien. Of ik kwam een speciale gratis tool tegen, maar daar moest je je dan voor aanmelden. Daar had ik ook geen zin in. Anyway, oplossing gevonden. Kan ik voortaan zelf mijn boontjes doppen als ik te maken krijg met een png met niet-transparante achtergrond.

3 gedachtes over “Achtergrond van afbeelding transparant maken? Gebruik deze methode!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *