Opsommingen-inspring-button plugin

Current version: 0.1.2
Plugin-page on WordPress.org

Hoe deze plugin is ontstaan

Ik gebruik met WordPress thema’s Twenty Fifteen en Twenty Sixteen. De bolletjes van de bullet-list staan op de pagina’s/berichten links van de kantlijn. Opsomming en tekst zijn niet mooi uitgelijnd. En het lukt niet om opsommingen in te laten springen. De reguliere inspring-button wordt namelijk onzichtbaar als je de opsomming selecteert. Als tijdelijke oplossing gebruikte ik dan maar gewone streepjes als opsomming.

Ik vroeg Klaas van der Linden, een vriend van mij, of hij een oplossing voor mijn probleem wist. Hij ontwikkelde toen de Opsommingen-inspring-button plugin. Met deze button kan ik de opsomming wel laten inspringen. Ik ben blij dat ik mijn seo-vriendelijke bulletlist weer kan gebruiken. Om iets terug te doen, bood ik aan om zijn pluginpagina op mijn website te hosten en hielp ik mee met de readme.txt.

Installation

 1. Upload de hele opsommingen-inspring-button zipfolder naar de /wp-content/plugins/ map of installeer de plugin via het plugin-menu in WordPress.
 2. Activeer de plugin via het Plugin-scherm in WordPress.
 3. Open een pagina en controleer of de nieuwe button is verschenen in de toolbaar voor tekstopmaak. De nieuwe button bevindt zich naast de normale inspringbutton.

Hoe gebruik je de button?

Selecteer de opsomming die je wilt laten inspringen voor een nette uitlijning. Of zet de cursor ergens in de opsomming. Druk op de opsommingen-inspring-button en de opsomming springt naar rechts in. Zie onderstaande screenshots voor meer details.

Veelgestelde vragen

 1. In welke WordPress thema’s doet het probleem om opsommingen in te laten springen zich voor? 
  Voor zover wij weten gebeurt dit in de WordPress thema’s Twenty Fifteen and Twenty Sixteen.
 2. Is er geen uitlijn-code die ik kan gebruiken om een opsomming in te laten springen?
  Ja, dat kan, maar je hebt kennis en kunde nodig van html en css. We denken dat deze button de gemakkelijkste manier is om een opsomming in te laten springen.
 3. Werkt het ook met genummerde opsommingen?
  Ja.
 4. Is het mogelijk om het inspringen van de opsomming ongedaan te maken?
  Ja. Je kunt het inspringen van de opsomming ongedaan maken door opnieuw op de button te klikken.

Donatie

Als je de plugin met veel plezier gebruikt en nuttig vindt, overweeg dan een donatie voor de ontwikkelaar: Klaas van der Linden (bedrijf: Van der Linden Cultural Services). Je kunt een donatie doen via PayPal.


Contact voor ondersteuning

Neem contact op met de ontwikkelaar voor technische ondersteuning.

  Jouw naam (verplicht)

  Jouw e-mail (verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht

  Screenshots

  1. Screenshot die een opsomming met bolletjes toont voordat deze is ingesprongen. Overigens, de tweede rij van de toolbar voor tekstopmaak kun je zichtbaar maken via de button ’toolbar weergeven/verbergen’.

  screenshot-1

  2. Screenshot terwijl je de ‘opsommingen-inspring-button’ indrukt met de cursor in de opsomming.

  screenshot-2

  3. Screenshot na het gebruik van de ‘opsommingen-inspring-button’.

  screenshot-3