Helpie, pagina’s ranken slechter na correctie spelfouten

Spelfouten op de website? Au een doorn in het oog. Die wil je weghalen als webredacteur. Dit heeft helaas niet zo goed uitgepakt bij een aantal oude begrippagina’s. Deze trokken zo’n 800 bezoekers per maand en scoorden best hoog in Google. Lees hier hoe mijn gedrag ervoor zorgde dat de pagina’s flink gingen kelderen in Google…

Begrip met spelfout

Op een pagina was het begrip flink verkeerd gespeld. Ik heb het woord correct geschreven in de paginatitel, kop en url. En uiteraard een redirect gemaakt want de spelfout kwam ook terug in de url. Leuk, pagina bevat geen spelfouten meer.

Hoe frustrerend is het dan als je een paar weken later ziet dat de bezoekersaantallen van deze pagina enorm zijn gedaald! En niet zo’n beetje ook. Had ik die spelfout maar laten staan. Blijkbaar typen veel mensen de verkeerde spelling in Google in..

Begrip met spatiefout

Een ander begrip met een spatiefout was ook gedaald na mijn correctie. In plaats van cd speler (fictief woord) heb ik ervan gemaakt: cd-speler. En in de tekst ook cd-hoesje, cd-box etc. Heel juist volgens de spelling maar consequentie is dat de tekst ineens veel minder in google scoort op de term ‘cd’. Dit was namelijk eerder wel het geval.

Ik had niet gedacht dat een verbindingsstreepje zo veel zou uitmaken. Ik dacht dat het voor Google om het even is of je je een samenstelling juist spelt of spaties tussen de woorddelen laat staan. Ik had natuurlijk de oude tekst terug kunnen zetten en kijken of de score op het trefwoord cd weer vooruit ging. Dit is ook weer mijn eer te na..

Gelukkig, een paar begrippagina’s stegen

Gelukkig waren er ook enkele herschreven begrippagina’s gestegen in Google, pfoeeeh. Als webredacteur/seo-schrijver is je doel per slot van rekening om pagina’s beter te laten scoren in Google..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *